1.
aliment
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
és un bon aliment. La digestió dels aliments feculents. aliment dietètic Aliment dissenyat o modificat a fi de satisfer necessitats especials degudes a estats fisiològics o a certes malalties. aliment energètic Aliment que aporta energia, sobretot pel seu contingut en hidrats de [...]
|
2.
encanyonar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Empassar-se (la saliva, un aliment). [...]
|
3.
pàbul
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliment, especialment en sentit figurat. Donar pàbul a la murmuració. [...]
|
4.
uperitzar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tractar (la llet o un altre aliment) per tal d'esterilitzar-lo. [...]
|
5.
degustar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tastar (un aliment, especialment un líquid destinat al consum), per apreciar-ne la qualitat. [...]
|
6.
past
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjar, aliment, pastura. Donar past a les murmuracions. Donar com a past al públic una carta privada. [...]
|
7.
comestible
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Apte com a aliment, que pot ésser menjat. Un bolet comestible. Queviures . Un comerciant de comestibles. Una tenda de comestibles. [...]
|
8.
péixer
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fornir d'aliment o de pastura (algú o alguna bèstia). Fornir d'aliment (un ocell, un infant, una persona gran, etc.), ficant-l'hi a la boca. Últimament ha perdut molt i l'hem de péixer. Fornir (d'aliment) un infant, una persona gran, etc., ficant-l'hi a la boca. La mare li [...]
|
9.
organolèptic -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que produeix un efecte o impressió al tacte, al gust o a l'olfacte. Les propietats organolèptiques d'un cos, d'un aliment, d'un medicament. [...]
|
10.
sobrealimentar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Donar (a algú) un excés d'aliment. [...]
|