71.
mam
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En el llenguatge infantil, aigua. Beguda alcohòlica. [...]
|
72.
quefir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alimentosa efervescent, feta de llet fermentada. [...]
|
73.
nèctar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En la mitologia clàssica, beguda dels déus. Beguda deliciosa. Beguda elaborada a base d'una barreja de sucs de fruites polposes, aigua i sucre. Líquid dolç que secreten els nectaris de les plantes, el qual atreu els insectes i els ocells que se'n nodreixen, responsables de llur [...]
|
74.
aromatitzant
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que aromatitza. Substància que, aplicada en petita quantitat, aporta una aroma a un aliment, una beguda, un cosmètic, etc., o bé en millora i en reforça l'aroma existent. [...]
|
75.
borratxada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Feta o dita irracional, pròpia de gent beguda. [...]
|
76.
cassalla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica d'alta graduació i molt seca. [...]
|
77.
marrinxa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tabola, gatzara, especialment berenant, fent beguda. Fer marrinxa. [...]
|
78.
sarsaparrella
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda no alcohòlica feta a base de sarsa. [...]
|
79.
assaborir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gustar lentament (un menjar o una beguda) per sentir-ne bé el sabor. Assaborir una vianda, un vi. Assaborir la música d'una cançó. Assaborir les belleses d'una obra d'art. [...]
|
80.
calmant
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que calma. Una beguda calmant. Remei calmant. Emprar calmants. [...]
|