FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Producte obtingut de l'àloe fent incisions a les fulles, recollit en forma líquida i finalment solidificat en una massa fosca i amargant, emprat en medicina. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Glucòsid cristal·lí, blanc, de gust amargant, que es troba a l'escorça del salze i d'altres arbres de les espècies Salix i Populus, emprat com a febrífug i antireumàtic. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta de la família de les compostes, amatada, olorosa i amargant, de fulles petites, oblongues i poc o molt grisenques i capítols cilíndrics amb les flors grogues, tubuloses i agrupades en panícula terminal, originària de l'Àsia central i oriental, de la qual s [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Líquid clar, groguenc, amargant, produït pel fetge i concentrat a la vesícula biliar, que és essencial en l'absorció dels greixos. bilis negra Forma morbosa de la bilis que, segons els antics, influïa en el caràcter fent-lo tornar trist i irascible. Ira violenta [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet de l'ordre de les tricolomatals, d'olor com de canyella, al principi tot ell embolicat per un vel de clapes brunes, després esquinçat formant una beina oberta a la part alta de la cama en forma d'anell o de garlanda, comestible però una mica amargant, freqüent a les [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Oleoresina amargant extreta de les arrels i la tija de la planta Opopanax chironium, de la família de les umbel·líferes, emprada com a antiespasmòdic. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Goma resina exsudada per arbres del gènere Commiphora, de la família de les burseràcies, de color gris fosc groguenc, aromàtica, de gust amargant i pungent, emprada com a carminatiu i estimulant i en perfumeria. [...]