Resultats de la cerca frase exacta: 189

Diccionari de la llengua catalana
61. galactagog -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que afavoreix la secreció de la llet. Substància medicamentosa o alimentària galactagoga. [...]
62. lactoglobulina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Globulina que forma part de les proteïnes de la llet de vaca. [...]
63. cabrales
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge de llet de vaca, semitou i de gust fort, originari de Cabrales. [...]
64. difiodont -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té dues denticions successives, la de llet i la definitiva. Mamífer difiodont. [...]
65. galactopoesi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mecanisme mitjançant el qual les cèl·lules glandulars de la mamella elaboren la llet. [...]
66. iogurt
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància alimentosa de consistència cremosa i de gust agre, preparada amb llet fermentada. [...]
67. lletós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Semblant a la llet en color o consistència. Un suc lletós. Òpal lletós. [...]
68. croqueta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bola allargada feta amb carn de gallina, amb carn de porc, amb peix, etc., capolada, o amb sèmola, arròs o un altre aliment, pastada amb llet, que es fregeix després d'arrebossada amb ou i farina o pa ratllat. [...]
69. lletraga
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Lleterola de llet groga i espècies afins. lletraga peluda Bolet no comestible de l'ordre de les russulals, semblant al rovelló de cabra, de barret pelut, llet blanca i sabor picant, que viu en simbiosi amb les estepes (Lactarius tesquorum).  [...]
70. adulteració
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'adulterar quelcom; l'efecte. L'adulteració de les viandes, de la llet. [...]
Pàgines  7 / 19 
<< Anterior  Pàgina  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Següent >>