101.
requisit
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Condició exigida o necessària per a una cosa. Requisits d'admissió. Plat delicat, exquisit, que es fa per a una persona desganada, per a un convidat, etc. [...]
|
102.
tempura 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'origen japonès elaborat amb trossos de peix, marisc o verdures arrebossats amb una pasta lleugera feta de farina, ou i aigua molt freda, i fregits. [...]
|
103.
fondue
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'origen suís fet amb formatge barrejat amb vi blanc que se serveix en un recipient que es manté calent amb un fogonet on els comensals suquen bocins de pa. fondue de carn Plat a base de carn tallada a daus que els comensals couen en l'oli d'un recipient que es manté calent amb [...]
|
104.
mondongo
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn picada per a embotit. Botifarra de sang, amb carn i altres condiments, generalment feta a casa. Brou o plat fet amb aquest tipus de botifarra. Matança del porc. [...]
|
105.
suquet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de peix variat, de vegades amb crustacis i mol·luscos, preparat amb un sofregit d'oli, all, farina, tomàquet i julivert, al qual s'afegeix aigua, sal i pebre. [...]
|
106.
fato
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt de coses per a un viatge, per a un ús qualsevol. Abundància de menjar. En aquest plat hi ha massa fato. Feinada . No saps el fato que tinc, avui! [...]
|
107.
preferit -ida
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que és objecte de predilecció. Llibre preferit. Autor preferit. El meu plat preferit és l'arròs a la cassola. Quina és la teva novel·la preferida? Ella era la preferida de la mare. [...]
|
108.
escarbotar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llevar (una prominència), desgastar o llevar una part (d'alguna cosa), fregant, gratant, raspant, etc. Gratant-me, afaitant-me, m'he escarbotat un gra. Jugant amb el ganivet va escarbotar la vora del plat. [...]
|
109.
lasanya
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat format per capes de pasta de farina de forma quadrada o allargada i carn picada o verdura, cuinat amb salsa i formatge. Peça plana de pasta alimentosa de farina per a fer lasanya. [...]
fato
|
110.
lacón amb cachelos (plat típic de la cuina gallega a base de carn de porc i patates)
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|