FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda composta d'aigua, sucre i suc de llimona o un producte succedani. llimonada gasosa Llimonada preparada amb aigua carbònica. llimonada purgant Llimonada feta amb citrat de magnesi. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part cremada d'una cosa. Beguda calenta a base de rom, cafè, pell de llimona, sucre, etc., que es flameja fins a la combustió gairebé total de l'alcohol. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda obtinguda per la barreja de diferents begudes alcohòliques, que es prepara agitant la mescla dels ingredients amb trossets de glaç dins una coctelera. Reunió social on se serveixen còctels. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que surt del cor. Una salutació cordial. Regraciament cordial. Un afecte cordial. Afectuós, de cor. Un home cordial. Que reconforta o estimula el cor. Poció cordial. Medicament o beguda cordial. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica obtinguda per maceració d'herbes i fruits en aiguardent i endolcida amb sucre o xarop. En farm., solució en aigua d'una substància medicinal, d'un reactiu, etc. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica obtinguda per destil·lació del vi, de la sidra i d'altres líquids fermentats. Aiguardent de Valls. Aiguardent anisat. aiguardent de canya Aiguardent obtingut de la melassa fermentada del sucre de canya. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gerro, especialment per a posar-hi flors. Recipient de terrissa, de vidre, sense peu i amb una ansa, per a contenir líquids, beguda. Gerro amb broc i una ansa, especialment per a abocar aigua. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Marcar (en una cosa) els graus en què es divideix. Graduar un termòmetre. Sotmetre a una gradació. Cal graduar les dificultats. Donar (a una cosa) el grau que li correspon. Cal graduar la temperatura. Determinar la graduació (d'una beguda). Concedir (a algú) un grau en la [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que pica al paladar. Una beguda picant. No hi poseu gaire pebre, que no sigui massa picant. Que es diu amb certa mordacitat o amb paraules un poc lliures. Una història picant. Que conté una petita quantitat de gas que produeix una sensació de pessigolleig a la boca, s'aplica a [...]