Resultats de la cerca frase exacta: 5

Fitxes de l'Optimot
1. 'lluç en suc' o 'lluç amb suc'? / 'tonyina en escabetx' o 'tonyina amb escabetx'?
Font Fitxes de l'Optimot
En l'àmbit de la gastronomia, quan es vol indicar quina substància es fa servir per conservar un aliment, s'utilitza la preposició en, i no la preposició amb. Per exemple: M'agrada molt la tonyina en escabetx. Avui menjarem peres en almívar. D'altra banda, hi ha casos en què es vol fer [...]
2. 'grassa animal' o 'greix animal'? / 'aliment greixós' o 'aliment gras'?
Font Fitxes de l'Optimot
En l'àmbit de l'alimentació i la gastronomia, el nom que es fa servir per expressar una substància d'origen orgànic insoluble en aigua és greix, i no grassa. Per exemple: greix animal o vegetal ric en greix L'adjectiu que s'usa per indicar que un aliment o producte conté greix és gras, grassa [...]
3. deconstruir o desconstruir?; deconstrucció o desconstrucció?
Font Fitxes de l'Optimot
'desfer un text o un concepte amb el mètode de la desconstrucció'. Aquests mots s'usen, sobretot, en el camp de la filosofia i de la crítica literària, però també és habitual trobar-los en altres àmbits, com ara la gastronomia, el medi ambient, etc. Per exemple: La desconstrucció és un mètode d'anàlisi [...]
4. Com es diu rellenar en català?
Font Fitxes de l'Optimot
El verb castellà rellenar té diversos significats, que en català equivalen a paraules diferents segons els contextos. En l'àmbit de la gastronomia, si es vol indicar la idea d'omplir de determinats ingredients, es parla de farcir (aus, pastissos, etc.) i de farciments. Es diu farcir un [...]
5. Es pot dir de la mà de ('guiat per') en català?
Font Fitxes de l'Optimot
conjuntament amb una altra o que hi està molt lligada, segons el context, se solen fer servir les expressions anar de bracet o anar plegats, ser indissociable, ser indestriable, etc. Per exemple: Gastronomia i cultura van de bracet. En aquest cas, són indestriables l'autor i el personatge principal de la seva [...]