Resultats de la cerca frase exacta: 42

11. llagosta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
llarg, ulls prominents, dos parells d'antenes llargues i fortes, cinc parells de potes, de color fosc que es torna vermell per la cocció, molt apreciat en gastronomia (Palinurus vulgaris). Entolladura de dos caps de corda. [...]
12. 'lluç en suc' o 'lluç amb suc'? / 'tonyina en escabetx' o 'tonyina amb escabetx'?
Font Fitxes de l'Optimot
En l'àmbit de la gastronomia, quan es vol indicar quina substància es fa servir per conservar un aliment, s'utilitza la preposició en, i no la preposició amb. Per exemple: M'agrada molt la tonyina en escabetx. Avui menjarem peres en almívar. D'altra banda, hi ha casos en què es vol fer [...]
13. caragol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mol·lusc gastròpode pulmonat, proveït d'una closca en espiral i quatre tentacles al cap. Caragols de terra o terrers. Caragols de mar. Un plat de caragols. Caragols a la llosa, a la petarrellada. caragol bover Caragol de terra molt apreciat en gastronomia (Cryptomphalus aspersus). [...]
14. 'grassa animal' o 'greix animal'? / 'aliment greixós' o 'aliment gras'?
Font Fitxes de l'Optimot
En l'àmbit de l'alimentació i la gastronomia, el nom que es fa servir per expressar una substància d'origen orgànic insoluble en aigua és greix, i no grassa. Per exemple: greix animal o vegetal ric en greix L'adjectiu que s'usa per indicar que un aliment o producte conté greix és gras, grassa [...]
15. deconstruir o desconstruir?; deconstrucció o desconstrucció?
Font Fitxes de l'Optimot
'desfer un text o un concepte amb el mètode de la desconstrucció'. Aquests mots s'usen, sobretot, en el camp de la filosofia i de la crítica literària, però també és habitual trobar-los en altres àmbits, com ara la gastronomia, el medi ambient, etc. Per exemple: La desconstrucció és un mètode d'anàlisi [...]
16. Com es diu rellenar en català?
Font Fitxes de l'Optimot
El verb castellà rellenar té diversos significats, que en català equivalen a paraules diferents segons els contextos. En l'àmbit de la gastronomia, si es vol indicar la idea d'omplir de determinats ingredients, es parla de farcir (aus, pastissos, etc.) i de farciments. Es diu farcir un [...]
17. Es pot dir de la mà de ('guiat per') en català?
Font Fitxes de l'Optimot
conjuntament amb una altra o que hi està molt lligada, segons el context, se solen fer servir les expressions anar de bracet o anar plegats, ser indissociable, ser indestriable, etc. Per exemple: Gastronomia i cultura van de bracet. En aquest cas, són indestriables l'autor i el personatge principal de la seva [...]
18. ecogastronomia
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Corrent que promou el plaer de menjar de manera sana i variada, la gastronomia tradicional basada en productes artesans, sobretot ecològics, de temporada i de proximitat, i també la preservació del patrimoni alimentari local. [...]
19. micoturisme
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Lleure. Turisme
Modalitat de turisme gestionada per recol·lectors o productors de bolets que es practica amb l'objectiu de conèixer el món dels bolets i el paisatge, la cultura i la gastronomia autòctona de les regions on se'n fan. [...]
20. oleoturisme
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Lleure. Turisme
Modalitat de turisme gestionada per col·lectius de pagesos que es practica amb l'objectiu de conèixer el món de l'oli, així com el paisatge, la cultura i la gastronomia autòctona de les regions on es conreen oliveres. [...]
Pàgines  2 / 5 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  Següent >>