FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn dels bolets de soca del gènere Fomes i afins, assecada o torrada, que antigament s'emprava per a encendre foc. esca de bolet Esca 1 1. esca de verger Bolet de soca dels fruiters. esca marginada Bolet de soca de l'ordre de les porials, amb porus i marge clar, que viu sobre fusta [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet del gènere Morchella, de l'ordre de les pezizals, excel·lent comestible, format per una cama blanquinosa que sosté un barret amb alvèols ocupats per l'himeni. múrgola cònica Arigany 1. múrgola grisa Múrgola amb els alvèols sinuosos, de color [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que bada. Sorprès, meravellat, admirat. Aquell espectacle de màgia el va deixar bocabadat. bocabadat bru Bolet del grup dels ascomicets, d'himeni bru ocraci, que forma copes grans i badades (Helvella acetabulum). bocabadat negre Bolet del grup dels ascomicets, que forma petites copes [...]