Resultats de la cerca frase exacta: 747

141. retinol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Alcohol carotenoide, el constituent més important de la vitamina A, present en l'oli de fetge de determinats peixos.  [...]
142. alanina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aminoàcid proteic no essencial amb cadena lateral de caràcter alifàtic, que participa en el transport d'amoníac del múscul al fetge.  [...]
143. paté
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
[pl. -és] Pasta feta de carn, fetge o altres viandes, assaonada amb herbes i espècies, i cuita, que se sol menjar freda.  [...]
144. glicogen -ògena
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que produeix sucre. Matèria glicògena. Polisacàrid ramificat constituït per unitats de glucosa, molt abundant en el fetge i en els músculs com a substància de reserva.  [...]
145. secreció
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de secretar. La secreció de la saliva, de l'orina, de la bilis, de les llàgrimes. Cosa secretada. La bilis és una secreció del fetge.  [...]
146. colesterol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Principal esterol dels animals superiors, component de les membranes cel·lulars i precursor de les hormones esteroides i dels àcids biliars, que se sintetitza al fetge i a altres teixits.  [...]
147. terrina de fetge d'ànec amb cebetes glacejades i reducció de porto
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
148. esfreixurar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure la freixura. Matar². Si m'enganyes, t'esfreixuraré. Fatigar-se en extrem en algun treball, treure el fetge per la boca. Ara m'esfreixuro en aquesta dura tasca, però després podré descansar.  [...]
149. cor de filet de vedella amb fetge d'ànec i salsa de porto
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
150. fetge d'ànec a la brasa amb poma caramel·litzada i coulis de gerds
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  15 / 75 
<< Anterior  Pàgina  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  Següent >>