Resultats de la cerca frase exacta: 747

151. elaborar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Produir, preparar, transformar, amb el treball, especialment amb successives operacions. Elaborar un producte quÝmic, una substÓncia alimentÓria. Un ˛rgan, un organisme, produir una substÓncia. El fetge elabora la bilis. Les plantes elaboren la saba. Elaborar una teoria. Elaborar un projecte de [...]
152. esqualŔ
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Hidrocarbur insaturat amb sis dobles enllašos, de fˇrmula empÝrica C30H50, d'estructura isoprenoide amb sis unitats d'isoprŔ, que ocorre a l'oli de fetge d'alguns esquals i en altres olis, intermedi en la biosÝntesi del colesterol.  [...]
153. ˛rgan
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Part d'un animal o d'una planta adaptada a l'acompliment d'una funciˇ especÝfica, com el cor, l'arrel, el fetge, etc. Ďrgans genitals. En tecnol., part component que fa un ofici essencial en el treball d'una mÓquina complexa, com el cilindre d'una mÓquina [...]
154. bilis
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
LÝquid clar, groguenc, amargant, produ´t pel fetge i concentrat a la vesÝcula biliar, que Ús essencial en l'absorciˇ dels greixos. bilis negra Forma morbosa de la bilis que, segons els antics, influ´a en el carÓcter fent-lo tornar trist i irascible. Ira violenta. Esbravava la bilis amb [...]
155. l˛bul
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Part mÚs o menys sortint d'una vÝscera, d'un ˛rgan, d'un apŔndix, etc., limitada per un sec profund o bÚ destacada per la seva forma arrodonida. Els l˛buls d'una fulla. Els l˛buls del cervell, del fetge. El l˛bul de l'orella. Els l˛buls d'un liquen foliaci [...]
156. coca d'escalivada cruixent amb fetge d'Ónec semicuit i amanida amb vinagreta de t˛fona
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
157. suprema de fetge d'Ónec a la planxa amb pomes saltades i oli de vainilla
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
158. fetge d'Ónec semicuit amb torrada de pa de blat de moro i melmelada de figues
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
159. filet de vedella a la brasa amb fetge d'Ónec i reducciˇ de vinagre de xerŔs
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
160. trinxat de peus de porc i fetge d'Ónec amb xips de carxofes amb pebre negre
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
PÓgines  16 / 75 
<< Anterior  PÓgina  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  SegŘent >>