Resultats de la cerca frase exacta: 10

Diccionari de la llengua catalana
1. coco
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Fruit del cocoter, drupa molt grossa de coberta coriÓcia, mesocarpi fibrˇs i pinyol amb una sola llavor. Pinyol del coco, molt gros, de closca bruna molt dura, amb abundant endosperma, en part s˛lid, la carn de coco, origen de la copra i d'un oli comestible, i en part lÝquid, l'aigua o [...]
2. cocˇ
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Cadolla  [...]
3. copra
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Carn del coco assecada.  [...]
4. napalm
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Precipitat de sals d'alumini d'Ócids naftŔnics i d'Ócids grassos, sovint de coco, gelificat per l'addiciˇ de gasolina, que s'utilitza com a producte incendiari i bŔlĚlic.  [...]
5. torrˇ
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Massa feta d'ametlles, de pinyons, d'avellanes o de nous torrades, amb mel o feta de coco, fruites confitades, xocolata, etc., que normalment es presenta en barres rectangulars. Torrons de Xixona, d'Alacant, d'Agramunt. Una barra de torrons. Torrˇ de massapÓ, de crema [...]
6. saponificar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Convertir en sabˇ (una substÓncia grassa). Saponificar seu. Saponificar oli de coco. Descompondre (un Ŕster) en Ócid i alcohol per qualsevol procediment d'hidr˛lisi alcalina. Els greixos se saponifiquen en una soluciˇ de potassa.  [...]
7. b˛er
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Individu d'un poble colonitzador del sud d'└frica d'ascendŔncia principalment holandesa. Relatiu o pertanyent als b˛ers. Galeta constitu´da per capes alternes d'una pasta de coco o de xocolata, etc., i d'una pasta porosa de galeta.  [...]
8. bru bruna
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Gris fosc tirant a negre. Nit bruna. Marronˇs . La closca del coco Ús bruna i molt dura. Que tÚ el cabell fosc i la pell rica en pigment, essent de raša blanca. En numism., de baixa llei. Moneda bruna.  [...]
9. fibra
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
vegetals que resisteix l'acciˇ dels enzims digestius. SubstÓncia o producte filamentˇs o que es pot reduir a filament. Fibra de cÓnem, de lli. fibra acrÝlica Fibra tŔxtil constitu´da per un polÝmer sintŔtic de cadena llarga compost per unitats acrilonitrils. fibra de coco Fibra tŔxtil procedent del [...]
10. Ócid -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
insecticida. Ócid cÓpric S˛lid que fa olor de ranci, Ócid gras de les llavors de Cuphea llavea. Ócid caproic └cid gras saturat, de fˇrmula CH3(CH2)4COOH, present en els greixos de la llet, en l'oli de coco i en alguns altres olis. Ócid carbÓmic a) Compost de fˇrmula RNHCOOH, on R representa generalment [...]