Plat de la cuina japonesa elaborat a base de carn o peix, en què els ingredients es deixen marinar en una salsa feta amb shoyu, mirin i gingebre, i posteriorment es rosteixen i es caramel·litzen amb la mateixa salsa, a la qual s'ha afegit sucre i sake. [...]
Disciplina de tir al plat consistent a disparar des d'una distància de 15 m, cinc tiradors situats successivament en cinc llocs de tir en línia i un sisè tirador situat darrere el primer, contra cent vint-i-cinc plats, llançats al centre, a la dreta i a l'esquerra per quinze màquines llançaplats. [...]
Plat de la cuina xinesa consistent en un ou dur de gallina, ànec o guatlla, amb la clara de color d'ambre i el rovell de color verd negrós, de textura gelatinosa i gust fort, que es prepara colgant l'ou cru en un medi alcalí, tradicionalment una barreja de calç, cendra, sal i argila, durant un [...]
m 1 [vasija] plat. Plato sopero, llano, plat soper (o fondo), pla. 2 [comida] plat. Un plato de lentejas, un plat de llentilles. 3 [guiso] plat. Un plato exquisito, un plat exquisit. 4 [cada uno de los guisos] plat. Cenamos dos platos y postre, per sopar vam menjar dos plats i les postres. 5 [...]