11.
hidrocele
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acumulació de líquid en la cavitat, normalment virtual, de la túnica vaginal del testicle. [...]
hidrocele
f. [MD] Acumulació de líquid en la cavitat, normalment virtual, de la túnica vaginal del testicle. |
12.
semiopac -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
No del tot opac. Que absorbeix parcialment qualsevol radiació, normalment lluminosa, que li arriba. [...]
|
13.
cromatisme
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat de cromàtic. Coloració anormal de les parts normalment verdes o blanques de les plantes. [...]
|
14.
feòfits
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Divisió d'algues, fonamentalment marines i bentòniques, de colors normalment bruns. Individu d'aquesta divisió. [...]
|
15.
diatreta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vas de vidre romà caracteritzat per la seva decoració en relleu, normalment en forma de xarxa. [...]
|
16.
aminoacidopatia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Afectació motivada per un trastorn del metabolisme a causa del qual no s'hidrolitzen normalment els aminoàcids. [...]
|
17.
ultrasò
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
So de freqüència superior a la màxima audible, normalment de més de 20.000 vibracions per segon. [...]
|
18.
bòbila
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forn continu de coure rajoles, teules, etc., situat normalment prop del terral d'on s'extreu l'argila. [...]
|
19.
desnasalització
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En fonèt., procés que determina la pèrdua del caràcter normalment nasalitzat d'una articulació en unes circumstàncies determinades. [...]
|
20.
grog
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda feta amb aigua generalment calenta a la qual s'afegeix un licor fort, normalment rom, i llimona. [...]
|