Resultats de la cerca frase exacta: 311

71. melrosat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mel batuda amb aigua de roses i bullida fins a adquirir consistència de xarop.  [...]
72. amanida verda amb formatge de cabra gratinat, mel, raïm i panses
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
73. endolcir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer dolç. Endolcir una beguda amb mel, amb sucre. Endolcir la roba, la llana. Tornar-se dolç. En madurar, les figues s'endolceixen. La tarda s'endolceix i fa de bon caminar. endolcir la pena (o la solitud, etc.) Fer-la més passadora, assuaujar-la. [...]
74. brescar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure part de la mel (del buc de les abelles). Les abelles, fabricar la bresca.  [...]
75. dolçor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat de dolç. La dolçor de la mel. La dolçor d'aquella veu, d'aquell so. [...]
76. torrada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de torrar o de torrar-se; l'efecte. Llesca de pa torrat. Una torrada amb mel. [...]
77. indicador de la mel cua de lira
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
 [...]
78. indicador de la mel de carpó groc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
 [...]
79. almívar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuita de sucre, mel o melassa dissolts en aigua fins a prendre consistència de xarop. Prunes en almívar.  [...]
80. ametllat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En forma d'ametlla. Un medalló ametllat. Ulls ametllats. Pasta feta amb ametlles, farina i mel o sucre. [...]
Pàgines  8 / 32 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Següent >>