171.
suïcidi ampliat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Suïcidi comès després d'haver assassinat una o més persones, normalment de parentiu proper. [...]
|
172.
rough [en]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Zona del recorregut en estat natural, normalment amb herba alta o brossa, que convé evitar. [...]
|
173.
camp interior
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Part d'un camp de joc, normalment de forma ovalada, compresa entre la pista i el camp exterior. [...]
|
174.
oscillum [la]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Relleu circular o quadrangular d'època romana que es penjava normalment dels arbres o dels intercolumnis dels jardins. [...]
|
175.
opus sectile [la]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Mosaic d'època romana, normalment de composició geomètrica, format per plaques de marbre de diferents formes, colors i dimensions. [...]
|
176.
aforament
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Cabuda d'un cinema, un teatre o una sala d'espectacles, normalment expressada pel nombre de butaques de què disposa. [...]
|
177.
moll d'embarcament
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Transports
Edifici annex a la terminal d'un aeroport, des del qual es pot accedir a les aeronaus, normalment per una passarel·la. [...]
|
178.
moll satèl·lit
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Transports
Moll d'embarcament que forma una edificació independent de la terminal de passatgers d'un aeroport, amb la qual normalment es comunica per un túnel. [...]
|
179.
aes signatum [la]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Peça de bronze fos en forma de barra o lingot amb tipus estampat, normalment un animal, utilitzada com a valor de canvi a l'antiga Roma. [...]
|
180.
bistec rus
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Carn picada, normalment barrejada amb ou i assaonada amb all, ceba, julivert, etc., de forma arrodonida i plana, que se serveix fregida o a la planxa. [...]
|