FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ous batuts fregits a la paella, a què es poden barrejar altres menges. Una truita de sis ous. Una truita de patates, de mongetes, de cebes. truita a la francesa Truita feta només amb ou, sense farcir-la amb cap altre aliment, a la qual es dona generalment una forma plegada. fer-se una [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que conté substàncies que constitueixen un substrat adient per a la flora intestinal. Aliment prebiòtic. Producte prebiòtic. La fibra és prebiòtica. Substància prebiòtica. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que dona llet. Una vaca lletera. Relatiu o pertanyent a la llet com a aliment. Indústria lletera. Sector lleter. Producció lletera. Persona que ven llet. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica obtinguda del blat de moro per un procés de salivació, usada en algunes regions d'Amèrica llatina com a beguda i com a aliment. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliment triturat, cuit, reduït a pasta, fet a base d'hortalisses i, a vegades, amb llet, mantega, ous, carn i espècies. Puré de pèsols, de mongetes, de patates. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Donar aliment (a algú, a un animal), sustentar-lo. Alimentar un infant amb llet sola. Aquests pollastres només els alimento amb blat de moro i una mica d'ordi. Prendre aliment, sustentar-se. Alimentar-se de fruites. Fornir (a un aparell, una màquina, un sistema, etc.), l'energia o [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit del faig, núcula amb tres cantells, tancada en nombre de dues a tres dins un involucre un xic espinós, dehiscent per quatre valves, emprat com a aliment dels animals. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que pot perir. Que manté les seves propietats durant un període limitat de temps, s'aplica a un aliment. El transport d'aliments peribles està sotmès a una normativa molt estricta. [...]