111.
crema agra
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Nata, amb un percentatge baix de matèria grassa, a la qual s'afegeixen bacteris d'àcid làctic, els quals la tornen agra i l'espesseixen. [...]
|
112.
braç de gitano
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pastís de forma allargada, fet amb pa de pessic, farcit de crema, nata, trufa, etc., enrotllat i empolvorat amb sucre de llustre, xocolata o crema cremada. [...]
|
113.
suís
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-ïssa adj i m i f 1 [de Suïssa] suizo -za. m 2 ornit [martinet menut] avetorillo [común]. 3 gastr [xocolata desfeta amb nata] chocolate suizo. [...]
|
114.
llet fortificada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Llet enriquida amb nata o albúmina d'ou. [...]
|
115.
crème fraîche [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Nata, amb un mínim del 30 % de matèria grassa, fermentada amb bacteris o agents de fermentació, de gust lleugerament amarg, color blanc i textura untuosa, que aguanta la calor. [...]
|
116.
formatge cremós
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fresc fet amb llet sencera i nata, de color blanc trencat a groc pàl·lid, sense crosta, amb una textura que el fa idoni per ser untat en una superfície. [...]
|
117.
petitsuís
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fresc, sense sal, suau i cremós fet amb llet de vaca enriquida amb nata, que generalment es presenta en terrines de forma cilíndrica i un pes d'uns 30 grams. [...]
|
118.
descremar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Treure la crema o la nata de la llet. [...]
|
119.
doble crema
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Llet enriquida en greix per evaporació parcial de l'aigua que conté un mínim d'un 40% de greix. [...]
|
120.
canela
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [especia] canyella. 2 fig i fam [cosa exquisita] cosa bona, la nata. Este melón es canela, aquest meló és cosa bona. 3 [color] ocre m, terrós adj. 4 canela blanca bot [canelo blanco] canyeller blanc. 5 canela en polvo canyella en pols (o en pólvores). 6 canela en rama canonet de canyella. 7 [...]
|