Resultats de la cerca frase exacta: 551

Diccionaris terminològics
171. marcar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Enrossir a foc viu un aliment, generalment un tall de carn o de peix, que posteriorment se sol sotmetre a altres procediments culinaris. [...]
172. tataki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de carn o peix preparat amb la tècnica del tataki, que se sol servir fred, sovint acompanyat de salsa de soja i wassabi. [...]
173. tonyina clara
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Nom comercial amb què es coneix la conserva elaborada amb la carn del llom, de tonalitat més clara, de la tonyina d'aleta groga. [...]
174. animal d'abastament
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Animal de les espècies bovina, cabruna, equina o porcina que es cria per al consum humà. [...]
175. bresaola
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Carn de bou salada i assecada, típica de la vall italiana de la Valtellina, que se sol servir tallada molt prima, generalment com a entrant. [...]
176. harira
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Sopa espessa i consistent típica del Magrib que se sol elaborar amb cigrons, llenties, carn i verdures, i que es menja especialment durant el ramadà. [...]
177. bistec rus
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Carn picada, normalment barrejada amb ou i assaonada amb all, ceba, julivert, etc., de forma arrodonida i plana, que se serveix fregida o a la planxa. [...]
178. fajita [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat preparat amb tires de carn especiada, originàriament de vedella però també de pollastre o de porc, i verdures, que es presenten embolicades amb una tortilla, típic de la cuina mexicana. [...]
179. ciguatera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Intoxicació causada per la ingestió de ciguatoxines presents en la carn de determinats peixos o mol·luscos d'origen tropical, caracteritzada per símptomes gastrointestinals i neurològics, especialment diarrea, vòmits, miàlgies, parestèsies o cefalàlgia. [...]
180. balotina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat originari de la cuina francesa consistent en una peça de carn o de peix desossada, enrotllada i generalment farcida, que, un cop cuita, se sol servir tallada a rodanxes, freda o calenta. [...]
Pàgines  18 / 56 
<< Anterior  Pàgina  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  Següent >>