61.
llet metalˇlitzada
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Llet a la qual han estat afegides petites quantitats de coure, ferro, magnesi, etc, indicada en ančmies. [...]
|
62.
llet modificada
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Llet en quč ha estat variada la proporciķ d'algun component a fi d'adaptar-la a determinades necessitats. [...]
|
63.
llet modificada
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Llet que ha estat tractada a fi que s'adapti a unes necessitats nutricionals determinades, destinada a usos terapčutics. [...]
|
64.
llet pasteuritzada
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Llet que, grācies a un tractament tčrmic controlat, és exempta de gčrmens patōgens i de la majoria dels banals, sense cap modificaciķ sensible de la seva natura i de les qualitats nutritives, bé que hom l'ha de conservar en fresc i l'ha de consumir a curt termini. [...]
|
65.
llet pasteuritzada
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Indústria. Energia
[...]
|
66.
llet preparada
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
[...]
|
67.
llet presa
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Llet en quč l'acidesa adquirida, sobretot per l'acciķ dels bacteris lāctics que transformen la lactosa en ācid lāctic, ha fet precipitar la caseīna. Aixō mateix passa si hom fa bullir una llet ācida. El líquid tčrbol en quč neden els coāguls rep el nom de xerigot. [...]
|
68.
llet proteínica
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Llet modificada amb un baix contingut de glúcids i greix i una alta proporciķ de proteīnes. [...]
|
69.
llet purpúria
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Medi de cultiu a base de llet descremada i porpra, emprat per a estudiar la capacitat dels bacteris de provocar la producciķ d'ācids i la coagulaciķ i proteōlisi de la caseīna. [...]
|
70.
llet reconstituīda
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Llet descremada en esprai a la qual s'han afegit greixos animals o vegetals, vitamines i sals minerals, que s'utilitza en l'alletament artificial. [...]
|