31.
molaritat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Nombre de mols de solut continguts en un litre de solució. [...]
|
32.
índex de Cottet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Relació de la xifra d'urea sanguínia, en dejú, expressada en centigrams per litre, amb la xifra de la urea urinària de 24 hores, expressada en grams. Normalment el seu valor queda comprès entre 1 i 2. [...]
|
33.
normalitat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Química
Nombre d'equivalents gram d'una substància dissolts en un litre de solució. [...]
|
34.
formalitat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Química
Nombre de pesos fórmula de substància, expressats en grams, contingut per litre de solució. [...]
|
35.
sodèmia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Concentració de sodi a la sang; la xifra normal és de 135 a 150 mil·liequivalents per litre. [...]
|
36.
cava extrabrut
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Cava amb una quantitat de sucre de fins a sis grams per litre afegit en el moment del degollament. [...]
|
37.
most de raïm parcialment fermentat procedent de raïm pansificat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Most de raïm parcialment fermentat obtingut a partir de raïm assecat al sol o a l'ombra per a la seva deshidratació parcial, amb un contingut total de sucres abans de la fermentació de 272 grams per litre, com a mínim, i amb un grau alcohòlic natural adquirit no inferior al 8%. [...]
|
38.
cava brut natural
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Cava que conté com a màxim tres grams de sucre per litre de manera natural, és a dir, no afegit. [...]
|
39.
extrasec -a
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Dit del cava que té una quantitat de sucre residual inferior al cava extrasec, entre 12 i 17 g per litre. [...]
|
40.
semidolç -a
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Dit del vi que té una quantitat de sucre residual inferior al dolç, amb un màxim de 45 g per litre. [...]
|