1.
farcir
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Omplir una vianda amb un farciment. [...]
|
2.
vol-au-vent [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pastís de pasta fullada, de grandària i forma diverses, que es pot farcir amb preparacions salades o dolces. [...]
|
3.
embotidora torta
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Tipus d'alena llarga, normalment corbada i amb la punta roma emprada principalment en selleria per farcir, amb borra o altres materials, les selles de muntar. [...]
|
4.
ganache [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Crema de pastisseria sovint aromatitzada amb espècies, fruites, cafè o te, que s'utilitza per a farcir postres, pastissos i bombons. [...]
|
5.
mocador
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pasta de full que simula un mocador plegat amb quatre puntes i que es pot farcir de crema o de xocolata. [...]
|
6.
praliné
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pasta feta d'ametlles, d'avellanes o de nous, amb sucre i mel, utilitzada sovint per a farcir bombons i pastissos i per a fer-ne torrons. [...]
|
7.
frangipane
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Crema elaborada amb llet, sucre, farina, ous i mantega, barrejada amb macarrons esmicolats o amb farina d'ametlla, i aromatitzada amb extracte d'ametlles amargues, que es fa servir per a farcir pastissos amb base de pasta brisa o de pasta fullada. [...]
|