11.
fil interior
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Fil en què el patinador exerceix pressió sobre la part interna del peu. [...]
|
12.
fil interior
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Fil de la fulla d'un patí de gel més pròxim a la part interna del peu. [...]
|
13.
fil social
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Tecnologies de la informació i la comunicació
Historial que mostra, en ordre cronològic i de manera actualitzada i unificada, l'activitat social a Internet d'un o diversos usuaris. [...]
|
14.
fil a fil
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
15.
fil de discussió
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Tecnologies de la informació i la comunicació
Conjunt de missatges sobre un tema ordenats cronològicament a partir del primer missatge enviat a un grup de discussió. [...]
|
16.
fil de màquina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Desbast obtingut a partir del laminatge de l'acer, de secció rodona, el·líptica o poligonal i de diàmetre igual o superior a 5 mm. [...]
|
17.
punt de fil
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Punt de cocció d'un xarop entre 105 i 110ºC, en què el xarop agafa forma de fil quan s'estira entre els dits polze i índex, que han estat submergits just abans en aigua freda. [...]
|
18.
fil candlewick [candlewick: en]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Fil de tacte suau i amb poca torsió, generalment de cotó, que s'utilitza per a brodar i per a fabricar teixits d'aparença semblant a la mussolina. [...]
|
19.
fil de gran volum
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Fil voluminós que s'obté per mitjà de la combinació de fibres estabilitzades i no estabilitzades sotmeses a un tractament tèrmic que provoca l'encongiment de les fibres no estabilitzades, les quals s'ondulen i entortolliguen al voltant de les fibres estabilitzades. [...]
|
20.
punt de fil fluix
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Punt de fil en què el fil que forma el xarop fa uns 2 o 3 mm de llargada i es trenca fàcilment. [...]
|