FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Petit rec que embranca amb un rec principal i serveix per a distribuir millor l'aigua. braç de gitano Pastís de forma allargada, fet amb pa de pessic, farcit de crema, nata, trufa, etc., enrotllat i empolvorat amb sucre de llustre o cobert amb xocolata o crema cremada. braç de mar [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. La flor de la farina. Aquestes maduixes són la flor. la flor i nata Flor 4 1. La flor i nata dels nostres escriptors. Producte d'alteració o de sublimació de diversos minerals que formen una eflorescència o una crosta. Flor d'antimoni. flor de sofre Pólvores [...]
coquetes té una textura greixosa.
La girella és un embotit tradicional del Pallars, de textura greixosa i granelluda.
La nata té una consistència greixosa.
[...]
a base d'una pasta d'ametlles, avellanes, etc., endurida amb caramel. Sovint es fan servir erròniament les formes torró de crocanti i també torró de guirlatxe, per influència de l'equivalent castellà turrón de guirlache.
torró de trufa: la trufa és una barreja de nata batuda i xocolata fosa que es [...]
Pastís elaborat amb capes de pa de pessic sucat en cafè i licor d'ametlles, alternades amb capes d'una barreja de clares batudes a punt de neu, nata, sucre i mascarpone, que se serveix fred i empolsat amb cacau. [...]