Resultats de la cerca frase exacta: 10

Diccionaris terminològics  | Agricultura. Ramaderia. Pesca
1. estrès per fred
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Estrès causat per l'exposició professional a temperatures molt baixes, generalment acompanyades de velocitat elevada de l'aire, que comporta un estat de tensió de l'organisme. [...]
2. sauvignon blanc [sauvignon: fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Cep conreat tradicionalment a la regió francesa de la vall del Loira, resistent al fred. [...]
3. temperat -ada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Dit d'un clima, que no és ni molt calent ni molt fred. [...]
4. termòfil -a
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Que està adaptat a viure en zones càlides i no tolera bé el fred. [...]
5. evaporació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Forma d'intercanvi de calor de l'organisme que es produeix en situacions de fred o de calor. [...]
6. vernalització
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Inducció del procés de floració d'algunes plantes, com ara alguns arbres fruiters, per l'exposició al fred hivernal prolongat o mitjançant tècniques artificials de refredament. [...]
7. radiació tèrmica
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Forma d'intercanvi de calor de l'organisme amb les parets, els objectes o l'aire que l'envolten, en situacions d'exposició al fred o a la calor. [...]
8. assecador de columna
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Assecador continu proveït d'una columna per on cau el gra mentre que a través de les parets passa transversalment aire calent i per l'extrem inferior de la columna passa aire fred. [...]
9. zona de rusticitat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Categoria definida per un rang de temperatures mínimes absolutes anuals que serveix per a caracteritzar zones geogràfiques isotèrmiques i a la vegada la màxima capacitat que té una planta de resistir el fred. [...]
10. sauvignon blanc [sauvignon: fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
1. Cep conreat tradicionalment a la regió francesa de la vall del Loira, resistent al fred.2. Raïm blanc produït pel cep sauvignon blanc, de maduració primerenca, menut i amb els grans mitjans, esfèrics i verdosos.3. Vi elaborat amb raïm sauvignon blanc, fresc, molt àcid, amb un grau alcohòlic [...]