1. Cep conreat tradicionalment a la Mediterrània des de l'època grecoromana, poc vigorós, que s'adapta bé a qualsevol zona.2. Raïm blanc produït pel cep moscatell de gra menut, de maduració primerenca, petit, compacte i amb els grans petits i dolços.3. Vi elaborat amb raïm moscatell de gra menut [...]
1. Cep originari de la península Ibèrica, poc vigorós.2. Raïm blanc produït pel cep sumoll blanc, de maduració primerenca, menut, compacte i amb els grans petits i esfèrics.3. Vi elaborat amb raïm sumoll blanc, lleuger i de color pàl·lid. [...]
1. Cep originari de Catalunya, resultat d'una mutació de la garnatxa negra, que s'adapta bé als climes secs.2. Raïm negre produït pel cep garnatxa roja, de maduració primerenca, menut, compacte, piramidal i amb els grans mitjans, esfèrics i de color rogenc.3. Vi elaborat amb raïm garnatxa roja. [...]
1. Cep originari de la Manxa, mitjanament vigorós i productiu. 2. Raïm blanc produït pel cep airén, de maduració primerenca, menut, esponjat i amb els grans mitjans i molt dolços, que s'utilitza preferentment per a fer destil·lats.3.Vi elaborat amb raïm airén, poc àcid i amb un grau alcohòlic alt. [...]
1. Cep conreat tradicionalment al sud-est de la península Ibèrica, molt sensible a les malures.2. Raïm blanc produït pel cep pedro ximenes, menut, compacte i amb els grans mitjans, esfèrics, molt llisos i translúcids.3. Vi dolç elaborat exclusivament amb raïm pedro ximenes, de color fosc, que se [...]
1. Cep conreat tradicionalment a Catalunya, sobretot a la regió del Penedès, resistent a la secada. 2. Raïm blanc produït pel cep xarel·lo, de maduració primerenca, menut, compacte i amb els grans mitjans, esfèrics, dolços i amb la pell dura.3. Vi elaborat amb raïm xarel·lo, amb cos, una mica àcid [...]