81.
de rechupete
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
loc fam d'allò més bo. [...]
|
82.
de refilón
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
loc 1 [mirar] de reüll, de cua d'ull, al (o de) gairó. 2 [incidir] d'esbiaixada, de biaix. [...]
|
83.
de rondón
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
loc 1 sense trucar, sense demanar permís. Entrar de rondón, entrar sense trucar. 2 fig sense avisar. La suerte llegó de rondón, la sort va arribar sense avisar. [...]
|
84.
soldado
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m i f 1 soldat -ada. 2 soldado blanquillo soldat de peu (o d'infanteria), infant. 3 soldado cumplido soldat veterà. 4 soldado de a pie soldat de peu. 5 soldado de Pavía fam bacallà arrebossat. 6 soldado desconocido soldat desconegut. 7 soldado raso soldat ras. 8 soldado voluntario soldat voluntari [...]
|
85.
percebe
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 zool [Pollicipes cornucopia] peu de cabra, percebe. 2 fig i fam [necio] sapastre, tanoca, beneitot, curt de gambals. [...]
|
86.
harina
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 farina. 2 [polvo menudo] farina. 3 donde no hay harina, todo es mohína allà on no hi ha pa no hi ha pau (o tot és renou). 4 eso es harina de otro costal fam això són figues d'un altre paner. 5 estar metido en harina [pan] ésser atapeït (o gomós, o compacte). 6 estar metido en harina [en un [...]
|
87.
de anequín 1
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
loc adv a → anequín1 [...]
|
88.
de soslayo 1
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
loc adv → soslayo1 (al soslayo) [...]
|
89.
de tenazón 1
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
loc adv → tenazón1 (a tenazón) [...]
|
90.
cocimiento
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 cocció f, cuita f. 2 [tisana] decocció f, decuit. 3 [tinte] peu. [...]
|