41.
sucre cremat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Punt de cocció d'un xarop entre 170 i 190ºC, en què el xarop fa escuma a la superfície i el sucre perd el poder edulcorant. [...]
|
42.
hiperinflació
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Economia. Empresa
Inflació de gran magnitud fora del control de l'autoritat monetària en què els preus dels productes i serveis augmenten a gran velocitat i el diner perd valor de canvi. [...]
|
43.
sagnant
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Que sagna o perd sang. [...]
|
44.
ió molecular
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Química
Ió produït quan una molècula guanya o perd un electró. [...]
|
45.
termolàbil
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Protecció civil. Defensa
Que es modifica o perd propietats en variar la temperatura. [...]
|
46.
al ganapierde
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m [en el juego de damas y otros] qui perd guanya. [...]
|
47.
túnica mucosa bucal
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Formada per un epiteli pavimentós estratificat, perd les cèl·lules superficials amb facilitat. [...]
|
48.
deteriorament cognitiu
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Procés pel qual una persona perd progressivament les funcionalitats bàsiques de la cognició. [...]
|
49.
mort
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Transports
Persona que perd la vida com a conseqüència d'un accident de trànsit. [...]
|
50.
neu densa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Neu que perd porositat i guanya pes a conseqüència d'un assentament progressiu. [...]
|