1.
fogassa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa bast de forma plana i rodona. Pastís fet de farina semblant a una coca. Fogassó. [...]
|
2.
fogassa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Peça de formatge. [...]
|
3.
fogassa
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [pastís de farina] hogaza. 2 [fogassó] quesito. [...]
|
4.
fogassa
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 pa. 2 formatge. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
5.
esmitjar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dividir per la meitat. Esmitjar una fogassa. [...]
|
6.
hallulla
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f [torta cocida en el rescoldo] fogassa. [...]
|
7.
hogaza
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [pan tosco] fogassa. 2 [pan grande] pa de pagès m. [...]
|
8.
fogassó
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Fogassa petita de formatge tendre destinada a ser consumida al cap de poc temps de feta. [...]
|
9.
formatge
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 fogassóo fogassa, peça de formatge tendre. pa de formatge, íd. formatge tendre (o novell), que fa poc que és fet i encara és bla i poc gustós. formatge vell, el que ja té moltes setmanes i ha adquirit duresa, color i sabor més forts. formatge ullat formatge serrat, el que es manté compacte i [...]
|
10.
pa
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 pa blanc pa morè (o moreno) pa de pagès pa clotós, pa ullat. pa tou, pa del dia. pa eixut, que no és del dia. pa sec fogassa, pa molt ordinari, aplatat i rodó. pa de barrao simpl. barra, pa en forma de barra. pa de motlle pa de crostons, de forma triangular amb un crostó a cada angle [...]
|