21.
aroma
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [olor agradable] aroma m, fragancia, perfume m. 2 [alimentació] aroma m. 3 [flor de l'aromer] aroma m. [...]
|
22.
poncell
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-a adj 1 ant [verge] virgen, puro -ra. f 2 bot [de flor] capullo m. 3 ant [donzella] doncella, virgen. [...]
|
23.
llirga
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot [Lilium pyrenaicum] flor de lis. [...]
|
24.
acopar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [cloure] cerrar. 2 [podar] acopar. 3 [un buc] aplastar [por presión lateral]. 4 mar acopar. 5 acopar-li fam [anar-se'n] marcharse. v pron 6 bot [cloure's] cerrarse. Acopar-se una flor, cerrarse una flor. 7 bot [formar copa] acopar intr. 8 agr [una col, un enciam] repollarse. [...]
|
25.
fiter
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m roca f [a flor de tierra]. [...]
|
26.
pansir
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [una flor, una planta] marchitar, mustiar, ajar. 2 [una fruita] pasar, secar. v pron 3 [emmusteir-se] marchitarse, mustiarse, ajarse. 4 fig [una persona] marchitarse. 5 fig [ensopir-se] mustiarse. [...]
v tr 1 [una flor, una planta] marchitar, mustiar, ajar. 2 [una fruita] pasar, secar. v pron 3 [emmusteir-se] marchitarse, mustiarse, ajarse. 4 fig [una persona] marchitarse. 5 fig [ensopir-se] mustiarse. |
27.
capbrot
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m bot 1 flor f terminal. 2 fruto terminal. [...]
|
28.
lis
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m bot [Amaryllis formosissima] lis, flor f de lis. [...]
|
29.
madrona
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot [sàlvia romana] zahareña, velluda de flor blanca. [...]
|
30.
crespell
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [cresp] tela f, flor f. 2 [bunyol] mantecado. [...]
|