f 1anat carne. Ensenyava la carn viva, mostraba la carne viva. 2 [aliment] carne. Carn de bou, de vedella, de xai, carne de vaca, de ternera, de cordero. 3 [de fruita] carne, pulpa. 4 [cos humà] carne. La resurrecció de la carn, la resurrección de la carne. 5 [aparença del cos humà] piel, cuerpo m. Només duu una samarreta damunt la carn, solo lleva una camiseta sobre la piel. 6 [natura humana] carne. Els plaers de la carn, los placeres de la carne. 7 [del cuir] carne. 8carn a la brasa carne a la brasa. 9carn de canófig [tropa] carne de cañón. 10carn de pèl carne de pelo. 11carn de ploma carne de pluma. 12carn d'olla cocido, olla. 13carn magra carne magra, magro. 14carn magra desossada carne mollar. 15carn picada (o capolada) carne picada. 16carn sense ossos carne sin huesos (o deshuesada), carne y hueso. 17carn sense ossosfig carne sin huesos. 18carn viva, morta carne viva, muerta. 19en carn i ossosfig en persona. 20en carn viva en carne viva. 21entre carn i pell bajo la piel. 22ésser carn i unglafig i fam ser uña y carne. 23ésser de carn (o de carn i ossos) fig [humà, sensible] ser de carne y hueso. 24ésser un tros de carn batejadafig [mancat d'enteniment o de caràcter] ser un trozo de carne con ojos, ser poca (o poquita) cosa. 25fer carn [els animals carnívors] hacer carne. 26la carn que no es cou per a tu, deixa-la cremarfig agua que no has de beber, déjala correr. 27no ésser ni carn ni peixfig no ser ni carne ni pescado, no ser ni chicha ni limonada. 28no pesar-li a algú la carnfig [ésser magre] estar delgado. 29perdre les carnsfig [aflaquir-se] enflaquecer, chuparse fam, secarse fam. 30posar carnfig [engreixar-se] engordar, echar (o criar) carnes. 31posar tota la carn a la graellafig echar (o poner) toda la carne en el asador. 32tenir molta carn damuntfig [ésser gras] estar metido (o metidito) en carnes. 33tenir poca carn damuntfig [ésser prim] tener pocas chichas.