111.
citronel·la
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Botànica
d'uns 10 mm de llarg, de la qual s'extreu un oli essencial amb olor de llimona. [...]
|
112.
elixir aromàtic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Licor que conté taronja, llimona, coriandre i anís en solució alcohòlica, emprat per a aromatitzar preparacions farmacèutiques. [...]
|
113.
acidesa
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 acidez. L'acidesa de la llimona, la acidez del limón. 2 med [coragre] acedía, acidez. [...]
|
114.
aigua de melissa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Alcohol destil·lat amb fulles de melissa, llimona, canyella i altres espècies que té propietats estomàquiques, tòniques i vulneràries. [...]
m 1 esport polo. 2 [samarreta] polo. 3 [gelat] polo. Un polo de llimona, un polo de limón. |
115.
polo
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 esport polo. 2 [samarreta] polo. 3 [gelat] polo. Un polo de llimona, un polo de limón. [...]
|
116.
llimó
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m → llimona [...]
|
117.
maionesa vegana
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Salsa espessa elaborada amb oli, beguda vegetal i vinagre o suc de llimona, emprada com a substitut vegà de la maionesa. [...]
|
118.
xermula
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Salsa espessa agredolça típica de la cuina àrab, feta a base d'oli d'oliva, suc de llimona, all i coriandre. [...]
|
119.
caramel
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [sucre fos] caramelo. 2 [de llimona, de taronja] caramelo. 3 [de cafè amb llet, de menta] caramelo, pastilla f. [...]
|
120.
esperit perfumat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Solució aquosa de diverses essències oloroses, com les de bergamota, espígol, llimona, flor de taronger i romaní, amb alcohol i acetat etílic. [...]
|