FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Composició o mescla líquida o pastosa de diferents ingredients comestibles que s'afegeix a certs plats per fer-los més saborosos. Ous amb salsa de tomàtec. Salsa verda, salsa maionesa. Salsa blanca. Salsa tàrtara. salsa de Sant Bernat La fam, que fa trobar bons tots els [...]
Salsa líquida de color fosc i gust salat elaborada amb una pasta fermentada de grans de soja, aigua, sal i, sovint, blat torrat, pròpia de la cuina asiàtica. [...]
f 1 gastr salsa. Salsa tàrtara, salsa tártara. 2 fig salsa. Això és la salsa de la vida, esto es la salsa de la vida. 3 costar (o pujar) més la salsa que el peix fig i fam valer más la salsa que los caracoles. 4 salsa beixamel salsa bechamel (o besamel), bechamel (o besamel). 5 salsa blanca salsa [...]
f 1 gastr salsa. Salsa tártara, salsa tàrtara. 2 fig salsa. Esto es la salsa de la vida, això és la salsa de la vida. 3 fam [gracia] sal, aire m, gràcia. 4 en su propia salsa fig en el seu element. 5 salsa bechamel (o besamel) salsa beixamel, beixamel. 6 salsa blanca salsa blanca. 7 salsa mahonesa [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 suc. Pollastre amb suc. Noms d'algunes salses de la cuina catalana: Vinagreta. Xató. Samfaina. Romesco. Pebrada. Beixamel. Nogada, etc. 2 Fig. accessori. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
Salsa emulsionada calenta a base de mantega clarificada, rovell d'ou i vinagre de vi blanc, condimentada amb escalunya, estragó i cerfull, que generalment se serveix per acompanyar la carn. [...]