Resultats de la cerca frase exacta: 88

Diccionari de sinònims Franquesa
21. molla
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
22. colorar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
acolorir. matisar tenyir irisar encarnar, donar a una cosa el color de la carn. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
23. estofat
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 adj. ofegat. Pèsols ofegats. 2 m. Guisat de carn estofada. Cp. capolat, fricassé, fricandó Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
24. farcir
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
omplir. entatxonar enllardaro enllardonar, farcir la carn per a rostir amb llenques de cansalada. embotir Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
25. estovar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
atupar. Atupar els matalassos. ablanir(->) reblanir remolliro amollir aflonjar esponjar(->) amollegar macerar mol·lificar assuaujar entendrir. Aquest producte entendreix la carn. desempedreir desenravenar desenredaro desenrederar malaxar(mecànicament) marinar, estovar la carn amb [...]
26. cos
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 còrporao corpenta, cos d'una persona o d'un animal. carn, en argot religiós. Mortificar la carn. persona(sempre precedit d'un adj. possessiu). Amb perill de la seva persona. cossatge, el cos humà, esp. el tronc, quant a la seva configuració o proporcions. anatomia. Una dona amb una anatomia [...]
27. contraban
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
matuta gadolla, antigament, carn que s'introduïa a la població sense pagar els impostos locals. tràfic. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
28. reixa
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
reixat, reixa que serveix de porta o de tanca d'un jardí, etc. cratícula, reixeta. retículao reticle(tèc.), íd. enreixat(->) ballesta, reixa plegadissa. espiello espiera, reixeta de la porta. graella, reixeta que serveix per a rostir carn, etc. engraellat canat, reixa feta de canyes o de [...]
29. carnisseria
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 cansaladeria (de productes del porc) 2 mortaldat. xarcuteria(d'embotits i conserves de carn de porc) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
30. arrebossar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 (una paret) referir, donar a una paret una capa de calç i grava o de guix, per allisar-ne la superfície i preparar-la per a eixalbar-la. rebatre, aplicar a una paret una primera capa de morter. Cp. remolinar o arremolinar, estucar, emmaressar, enguixar 2 (carn o altra vianda) empanar [...]
Pàgines  3 / 9 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Següent >>