21.
pa rodó
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
22.
pa sec
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Pa que ha perdut la fescor a causa del pas del temps, que se subministra al bestiar porcí i l'aviram barrejat amb altres aliments per a completar i equilibrar la ració. [...]
1 pa blanc pa morè (o moreno) pa de pagès pa clotós, pa ullat. pa tou, pa del dia. pa eixut, que no és del dia. pa sec fogassa, pa molt ordinari, aplatat i rodó. pa de barra o simpl. barra, pa en forma de barra. pa de motlle pa de crostons, de forma triangular amb un crostó a cada angle. llonguet qüerna, panet petit, en forma de dues banyes unides per les puntes. bescuit o galeta, pa que hom cou una segona vegada perquè es conservi llarg temps, com el que hom usava abans en els vaixells. pa de munició, el que donen als soldats. eulògia, pa beneït. pa de pessic, pa de pastisser, elaborat amb mantega i sucre. Cp. guimbarro, crostó, rosegó 2 → massa. © Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana |
23.
pa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
24.
barreta de pa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Minibastonet en forma de barra de pa amb els caps punxeguts. [...]
|
25.
fàbrica de pa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Instal·lació industrial dedicada a la fabricació a gran escala de productes alimentaris preparats a partir de farina barrejada amb aigua, amassada i cuita al forn, que esdevé pa o productes semblants. [...]
|
26.
forn de pa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
27.
llescadora de pa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Aparell manual o elèctric emprat per a tallar pa. [...]
|
28.
millorant del pa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
[...]
|
29.
pa d'abella
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Compost de pol·len, mel i diversos enzims afegits per les abelles, que es produeix per fermentació dins les cel·les del rusc, el qual és la font principal d'alimentació de les cries i les abelles joves. [...]
|
30.
pa d'ametlles
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Pa fet amb farina d'ametlles, recomenat per als diabètics. [...]
|