41.
abat 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit fet de ventrell de porc farcit de carn capolada. [...]
|
42.
esbaconar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Obrir de dalt a baix (un porc). Obrir de dalt a baix (qualsevol animal). Hi hagué una mortaldat esgarrifosa: alguns enemics havien estat esbaconats pels carrers de la ciutat vençuda. [...]
|
43.
bigal
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Espinada, especialment del porc. [...]
|
44.
peuada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de peus de porc amb arròs, ous i sucre. [...]
|
45.
xarcuter xarcutera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Venedor d'embotits, conserves, etc., especialment de carn de porc. [...]
|
46.
ibèric -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a Ibèria o als ibers. Civilització ibèrica. D'una raça criada a l'aire lliure i alimentada a base de glans, caracteritzada per produir una carn de qualitat, amb menys múscul i més greix, s'aplica a un porc. És recomanable fer aquesta recepta [...]
|
47.
porquejat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuinat amb porc. Escudella porquejada. [...]
|
48.
corbet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vèrtebra de porc i la carn que hi ha adherida. [...]
|
49.
porcastrell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porc des que el desmamen fins que acaba de créixer. [...]
|
50.
babirussa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mamífer de l'ordre dels artiodàctils, semblant al porc, més gros que un senglar i amb els ullals grossos, sortints i encorbats endarrere, que habita les illes Cèlebes (Babyrousa babyrussa). [...]
|