FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vas o gerret, generalment de vidre, en què es posa l'oli o el vinagre d'amanir. setrill d'amanir Pot de metall amb tres brocs que era emprat antigament pels paraires i pels filadors per a mullar amb oli, amb aigua sabonosa, etc., les fibres que havien d'ésser cardades. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Donar (a l'acer, al cristall, etc.) el punt de duresa i elasticitat que necessiten per a certs usos. Per trempar l'acer cal escalfar-lo fins a una temperatura elevada i refredar-lo sobtadament. Temprar. Tallar (una ploma) de manera que serveixi per a escriure. Amanir 2. Un home, tenir o [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'extreu de l'oliva. Amanir l'escarola amb oli i sal. Pa sucat amb oli. Oli escaldat. oli de basses Oli extret de les morques. oli de primeres Oli de primera pressió. oli de segones Oli de segona pressió. oli verge Oli d'oliva extret per procediments mecànics en fred, sense cap [...]