61.
senglar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mamífer artiodàctil de la família dels suids, del qual prové probablement el porc domèstic, de pèl espès i fort de color gris o negre, morro truncat, mòbil i ben desenvolupat, i ullals grossos i sortints en els mascles (Sus scrofa). Porc senglar. [...]
|
62.
sobrassada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit de carn de porc capolada, adobada amb sal i pebre vermell, típic de les Balears. [...]
matancer matancera
m. i f. [LC] [AGR] [PR] Persona que pren part en la matança del porc. |
63.
furgall
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Terra somoguda furgant. Mireu quin furgall ha fet el porc. [...]
|
64.
mortadel·la
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit cuit, gros, de carn de porc i de bou capolada i barrejada amb petits daus de llard. [...]
|
65.
bringuera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bull negre fet amb el cap i altres parts del porc. [...]
|
66.
espinada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Columna vertebral. Li fa mal l'espinada. L'espinada del porc. [...]
|
67.
cuixot
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cama de porc salada. Camal 1 1. Un cuixot dels pantalons li quedà moll i enravenat. [...]
|
68.
cansalader cansaladera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que ven porc fresc o preparat en pernils, botifarres, salsitxes, etc. [...]
|
69.
grufar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escarbotar (la terra) amb el musell com fa el porc o el senglar. [...]
|
70.
paltruc
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Budell gros del porc. Embotit fet amb el paltruc. paltruc d'eruga Balladores. [...]
|