FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta de la família de les liliàcies, bulbosa, de fulles totes basals, linears o lanceolades, i inflorescència en raïms, originària de l'Àsia sud-occidental i cultivada per les seves flors molt oloroses, de color rosa, vermell, morat, blanc o blau (Hyacinthus [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible de la maduixera, format pel receptacle floral, esdevingut carnós i aromàtic, vermell, que suporta petits fruits negres. Maduixa de bosc. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible de la fraguera, que consisteix en un receptacle carnós, vermell, sobre el qual s'insereixen els diminuts fruits. Maduixa . Fraguera 1 . [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Donar color vermell (a una cosa), tenyir de vermell. Les flames de l'incendi envermelleixen el cel del capaltard. Esdevenir vermell. Mira com s'envermelleix el cel! L'horitzó envermelleix amb la claror del sol ponent. Un sentiment o una emoció, fer tornar vermell (algú, el [...]