31.
tortel·lini
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Anella de pasta alimentosa de farina farcida de carn o de verdura. [...]
|
32.
bòer
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Individu d'un poble colonitzador del sud d'Àfrica d'ascendència principalment holandesa. Relatiu o pertanyent als bòers. Galeta constituïda per capes alternes d'una pasta de coco o de xocolata, etc., i d'una pasta porosa de galeta. [...]
bòer
|
33.
fènyer
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acabar de treballar (la pasta de cada peça de pa) sobre una taula. [...]
|
34.
fonyegar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fonyar (la pasta d'un formatge) dins la formatgera perquè no surti ullat. [...]
|
35.
ravioli
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Petita peça quadrada de pasta de farina farcida de carn o de verdura. [...]
|
36.
ninot
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Figura d'home feta de draps, de pasta, de fusta, etc., a vegades amb aire grotesc. Escultura, dibuix, caricaturescos d'un home, d'una dona, d'un animal, etc. Figura de persona o d'animal que forma part d'una falla. [...]
|
37.
camembert
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta blanca i cremosa, originari de Camembert. [...]
|
38.
empanar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embolcar (carn o altra vianda) amb pasta de pa per coure-la després al forn. [...]
|
39.
olivada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta feta d'olives trinxades i condimentada amb oli d'oliva, sal i espècies. [...]
|
40.
casca
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coca circular amb un forat al mig, feta de pasta ensucrada i untada d'ou. [...]
|