Resultats de la cerca bàsica: 33.475

Diccionari de la llengua catalana
51. cansalada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gras del porc, comprès entre la pell i la carn, el qual, salat, es guarda per a tirar a l'olla i altres guisats. cansalada fumada Cansalada viada que se sotmet al procés de fumatge per aconseguir-ne la conservació. cansalada viada [o cansalada virada] Cansalada del ventre o del [...]
52. grufa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part anterior del morro del porc. [...]
53. respectivament
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
De manera que cada cosa d'una sèrie concerneix una cosa d'una altra sèrie o s'hi correspon. Els femenins dels noms porc, cavall i ase són respectivament truja, egua i somera. [...]
54. suids
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família de mamífers artiodàctils del grup dels suïformes, de morro allargat, carnós i de contorn circular, d'extremitats curtes i primes i cua curta, que comprèn el porc, el senglar i la babirussa. Individu d'aquesta família. [...]
55. furgar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Remenar (el foc) amb la furga. Remenar (un munt de coses) ficant-hi la mà, la burxa, etc. El porc, somoure i remenar (la terra). No s'ha cansat de furgar fins a descobrir la veritat. [...]
56. donegal
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra de carns selectes que es fa del budell gros del porc. [...]
57. porquí -ina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
58. llonganissa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de budell llarg i prim ple de carn de porc picada i adobada.  [...]
59. croqueta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bola allargada feta amb carn de gallina, amb carn de porc, amb peix, etc., capolada, o amb sèmola, arròs o un altre aliment, pastada amb llet, que es fregeix després d'arrebossada amb ou i farina o pa ratllat. [...]
60. llard
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Greix tret per fusió del sagí del porc.  [...]
Pàgines  6 / 3.348 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>