FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l'elaboració i composició dels plats, l'art de degustar i apreciar els menjars i les begudes. Qualitat de gastrònom. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Crustaci del gènere Palaemon, de l'ordre dels decàpodes macrurs, de colors rosats o vermells i de carn molt saborosa. gamba vermella Gamba de color vermell intens, molt apreciada en gastronomia (Aristaemorpha foliacea). [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat d'excel·lent. per excel·lència En grau eminent. Aquest plat representa per excel·lència la nostra gastronomia. El tigre és el felí per excel·lència. Tractament d'honor donat als ambaixadors, ministres, prelats, eclesiàstics, etc. Sa [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
llarg, ulls prominents, dos parells d'antenes llargues i fortes, cinc parells de potes, de color fosc que es torna vermell per la cocció, molt apreciat en gastronomia (Palinurus vulgaris). Entolladura de dos caps de corda. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mol·lusc gastròpode pulmonat, proveït d'una closca en espiral i quatre tentacles al cap. Caragols de terra o terrers. Caragols de mar. Un plat de caragols. Caragols a la llosa, a la petarrellada. caragol bover Caragol de terra molt apreciat en gastronomia (Cryptomphalus aspersus). [...]