51.
troquisc
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma galènica constituïda per petits cons irregulars obtinguts per dessecació d'una pasta aquosa que conté el medicament. [...]
|
52.
alimentari -ària
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent als aliments. Substància alimentària. El ritme alimentari d'un nadó. Alimentós . Producte alimentari. Pasta alimentària. [...]
|
53.
encasada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bunyol gros de crosta endurida, de pasta fina i molt dolça, i amb crema a dins, propi de Barcelona. [...]
|
54.
escorçador -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que escorça. Màquina emprada per a escorçar els troncs en preparar-los per a la fabricació de pasta de cel·lulosa. [...]
|
55.
pastador 2 pastadora
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que pasta. Màquina que, en l'elaboració del pa, permet de pastar la farina i l'aigua mecànicament. [...]
|
56.
brie
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de crosta florida de color blanc i pasta tova i cremosa, originari de Brie. [...]
|
57.
cel·lulosa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Polisacàrid lineal macromolecular format per unitats de glucosa, principal constituent de les parets cel·lulars dels vegetals superiors. Pasta de cel·lulosa. [...]
|
58.
esponjós -osa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Semblant a una esponja. Que és elàstic i porós com una esponja, flonjo i ple de cavitats. Una pasta esponjosa. [...]
|
59.
paté
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta feta de carn, fetge o altres viandes, assaonada amb herbes i espècies, i cuita, que se sol menjar freda. [...]
paté
[pl. m. [HO] Pasta feta de carn, fetge o altres viandes, assaonada amb herbes i espècies, i cuita, que se sol menjar freda. |
60.
quilma
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sac gros, generalment de cànem, emprat per a portar gra al molí, posar la pasta d'oliva a premsar, etc. [...]
|