71.
xixina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn picolada. fer xixines una cosa Fer miques una cosa. [...]
|
72.
pollastre
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gall domèstic jove. Ha comprat un parell de pollastres avançats. Gall o gallina jove destinat a consumir-ne la carn. Què prefereixes menjar, cuixa o pit de pollastre? Carn de pollastre. Arròs amb pollastre. [...]
xarcuter xarcutera
m. i f. [LC] Venedor d'embotits, conserves, etc., especialment de carn de porc. |
73.
cansalada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gras del porc, comprès entre la pell i la carn, el qual, salat, es guarda per a tirar a l'olla i altres guisats. cansalada fumada Cansalada viada que se sotmet al procés de fumatge per aconseguir-ne la conservació. cansalada viada [o cansalada virada] Cansalada del ventre o del [...]
|
74.
bitè
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Individu pertanyent al bestiar de llana. Carn del bestiar de llana. [...]
|
75.
donja
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit fet amb carn del coll del porc, típic d'Andorra. [...]
|
76.
consomé
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Brou que ha pres tot el suc de la vianda bullida per mitjà d'una cocció llarga i lenta, que es pren sol o afegint-hi trossos petits de carn, un rovell d'ou, formatge ratllat, etc. [...]
|
77.
papada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sotabarba molt pronunciat. Peça de carn de boví, eixuta, de forma plana i de poc gruix, situada sota el coll. Peça de carn de porc que conté una bona proporció de greix, situada sota el coll. [...]
|
78.
aguiat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat mallorquí de carn cuinada amb ceba, alls, tomàquet, espècies i brou. [...]
|
79.
antropòfag -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que menja carn humana. Un poble antropòfag. Una tribu antropòfaga. Un antropòfag. [...]
|
80.
caixer 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparat ritualment i autoritzat per la llei hebraica. Vi caixer. Carn caixer. [...]
|