Resultats de la cerca frase exacta: 374

Diccionari de la llengua catalana
81. ensajornar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Passar per les brases (la carn o altra vianda) perquè es conservi. [...]
82. sarco-
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
83. tortel·lini
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Anella de pasta alimentosa de farina farcida de carn o de verdura. [...]
84. abstenir-se
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Privar-se de fer alguna cosa. Abstenir-se de menjar carn. Abstenir-se d'estudiar. Abstenir-se de votar. En el dubte, abstén-te. Privar-se d'alguna cosa, especialment de menjar o beure. M'abstinc del vi. S'absté de la carn.  [...]
85. halal
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Obtingut o preparat d'acord amb els preceptes islàmics. Carn halal. Menjar halal.  [...]
86. polípor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet de soca del gènere Polyporus, de carn coriàcia, peu central i porus. [...]
87. ravioli
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Petita peça quadrada de pasta de farina farcida de carn o de verdura. [...]
88. croqueta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bola allargada feta amb carn de gallina, amb carn de porc, amb peix, etc., capolada, o amb sèmola, arròs o un altre aliment, pastada amb llet, que es fregeix després d'arrebossada amb ou i farina o pa ratllat. [...]
89. mitjalluna
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Instrument, peça, etc., en forma de mitja lluna. Eina de cuina per a tallar i capolar la carn, que consisteix en una làmina que té el seu costat tallant corbat enfora i està proveïda d'un o dos mànecs. [...]
90. panada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Batuda, herba dallada, etc., que, a conseqüència d'una ploguda, s'amassa i es fa difícil de netejar. Blat de panada. Messes ajagudes, difícils de segar. Pasta cuita al forn, farcida de cabell d'àngel, carn, peix o verdura. [...]
Pàgines  9 / 38 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>