Resultats de la cerca frase exacta: 374

Diccionari de la llengua catalana
131. confitar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar (fruites o viandes) en algun suc que les penetri i serveixi per a conservar-les. Confitar coliflor, carn, en sal i vinagre. Confitar codonys amb sucre. Coure (la fruita) amb sucre. Confitar peres i préssecs. Guardar o retenir avariciosament. Que els vols tenir confitats, els diners [...]
132. mussola
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
costaner i de carn apreciada. mussola pintada Mussola de color gris amb taquetes blanques, amb la carn de qualitat inferior (Mustelus asterias). mussola vera Mussola de color gris llis o amb algunes taquetes negres, amb la carn de la millor qualitat (Mustelus mustelus). [...]
133. abstinència
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'abstenir-se; l'efecte. Privació de menjar carn en compliment de precepte religiós o de vot especial. Qualitat d'abstinent. [...]
134. capolador -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que capola. És un treball capolador. Piló de fusta, generalment posat sobre tres peus, que serveix per a capolar-hi la carn. [...]
135. enrossir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer tornar ros. Aquesta tintura enrosseix el cabell. Enrossir la carn en coure-la. Esdevenir ros. El cabell se t'ha enrossit. [...]
136. estiomen -òmena
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
137. fricassé
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn tallada a trossos i cuita en una salsa amb llard i espècies, presentat generalment damunt llesques de pa. [...]
138. gavatx 2 -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Natural del migdia de França enllà del Rosselló. Francès, dit despectivament. Préssec d'una varietat de carn blanca i pell vermella. [...]
139. rússula
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet del gènere Russula, de l'ordre de les russulals, de carn granelluda i fràgil, proper als lactaris però sense làtex. [...]
140. xoriço
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros curt de budell farcit de carn principalment de porc, adobada amb sal i pebre vermell dolç i picant. Gamba vermella. [...]
Pàgines  14 / 38 
<< Anterior  Pàgina  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  Següent >>