71.
camembert
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta blanca i cremosa, originari de Camembert. [...]
|
72.
lacto- [o lacti-, o lact-]
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot ll. lac lactis, 'llet'. Ex.: lactoscopi, lactòmetre, lactífer, lactagog. [...]
|
73.
lletera 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient per a transportar o guardar la llet o per a servir-la a taula. [...]
|
74.
mamellada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Quantitat de llet que conté la mamella, que d'un cop mama l'infant. [...]
mamellada
f. [LC] [ZOA] [AGR] Quantitat de llet que conté la mamella, que d'un cop mama l'infant. ![]() |
75.
galactita
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Argila detersiva que es desfà a l'aigua i li dona l'aparença de llet. [...]
|
76.
galacto- [o galact-]
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot gr. gála gálaktos, 'llet'. Ex.: galactoscopi, galactòfor, galactòmetre, galactorrea, galactagog. [...]
|
77.
sucamulla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fet de sucar pa, galetes, etc., en un líquid, generalment vi o llet. Fer sucamulla. [...]
|
78.
gelat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda o crema congelada, feta a base de llet i aromatitzada amb substàncies emprades en confiteria. [...]
|
79.
lactodensímetre
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aparell per a mesurar la densitat de la llet i, per tant, el seu valor nutritiu. [...]
|
80.
mugró
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Protuberància en el centre de la mamella, per on les cries dels mamífers xuclen la llet. [...]
|