1.
ros 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rosada 1. [...]
|
2.
ros 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Barret militar baix més alt del davant que del darrere. [...]
|
3.
ros 3 rossa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té un color entre el castany clar i el groc d'or, s'aplica al pèl i als cabells. Un cabell ros com fil d'or. Tenir la barba rossa. La ceba, quan serà ben rossa, traieu-la del foc. Les espigues ja són rosses, els blats ja són rossos. Que té els cabells rossos. Un [...]
|
4.
rossejar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tirar a ros, ésser més o menys ros. La carn ja rosseja: aviat serà cuita. Torrar lleugerament (una cosa). Rossejar els fideus, l'arròs, al forn. [...]
|
5.
oroval
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Martinet ros. [...]
|
6.
escarapel·la
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Insígnia en forma de disc que es col·loca a la part més visible del barret, del ros, etc. [...]
|
7.
enrossir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer tornar ros. Aquesta tintura enrosseix el cabell. Enrossir la carn en coure-la. Esdevenir ros. El cabell se t'ha enrossit. [...]
|
8.
rossenc -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que tira a ros. [...]
|
9.
cap-rossenc -rossenca
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té el cabell ros. [...]
|
10.
callol -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Groguenc tirant a ros. Un bou callol. [...]
|