41.
termògraf
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Termòmetre que enregistra d'una manera continuada les variacions de la temperatura de l'aire. [...]
|
42.
termohigrògraf
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aparell per a mesurar i enregistrar la temperatura de l'aire i la humitat relativa. [...]
|
43.
constantà
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliatge de coure i níquel de gran resistència elèctrica, gairebé constant i independent de la temperatura. [...]
|
44.
tropical
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent als tròpics. Situat entre els dos tròpics. Regions tropicals. Càlid 1. Temperatura tropical. [...]
tropical
|
45.
enfeltre
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Atapeïment que es produeix en una porció de llana en floca o en un teixit de llana mullant-los en presència de detergents a una temperatura, un temps i una agitació mecànica adequats. Part de les llanes curtes i endurides que correspon al ventre de les ovelles. [...]
|
46.
geotèrmia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Branca de la geologia que estudia la calor i la temperatura de l'interior de la Terra. [...]
|
47.
peciloterm -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té una temperatura interna que depèn completament de la de l'entorn. Organisme o animal peciloterm. [...]
|
48.
sobrecongelar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Congelar molt ràpidament (certs aliments) a temperatura molt baixa perquè es conservin durant un període de temps. [...]
|
49.
siringomièlia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
temperatura, amb conservació de la sensibilitat al tacte. [...]
|
50.
oleïna
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Triglicèrid de l'àcid oleic, greix líquid a temperatura ordinària, que es troba abundantment en animals i vegetals. [...]
|