81.
roncal
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet d'ovella, de pasta dura, originari de la vall navarresa del Roncal. [...]
|
82.
sopada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de sopar, especialment si és abundant. Gran quantitat de sopes. Sopa de bescuits amb llet. [...]
|
83.
reculada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de recular; l'efecte. reculada de la llet Fet de disminuir o de desaparèixer la llet d'una dona que alleta. Relleu estructural format pel retrocés d'una cinglera calcària en forma d'amfiteatre a la capçalera d'un curs d'aigua superficial d'un carst. [...]
|
84.
cresp 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa sòlida que es forma a la superfície d'un líquid, com la nata a la llet. [...]
|
85.
gouda
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta semidura i en forma de roda, originari de Gouda. [...]
|
86.
maria
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Galeta plana i rodona, de composició simple. Prenia tres maries i un got de llet. Galetes maria. [...]
|
87.
tallat 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Operació de tallar. Manera d'estar tallada una cosa. Espadat 2. Cafè amb una mica de llet. [...]
|
88.
tirallet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Instrument emprat per a extreure la llet del pit de la mare durant el període d'alletament. [...]
|
89.
vitaminat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té incorporada alguna vitamina per tal de millorar-ne el valor nutritiu. Llet vitaminada per a infants. [...]
tallat1
|
90.
batut 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cop fort, especialment el que es dona algú que cau. Batement de cor. Xàfec 1. Acord arpegiat en què les ungles toquen les cordes de la guitarra d'una manera ràpida i enèrgica. Beguda refrescant no alcohòlica feta a base de llet, fruita, gelat, etc., passats per [...]
|